Lån og rettigheter

Lån og rettigheter

Når du tar opp et lån har du rettigheter og plikter som du må følge. Det er med andre ord viktig at du vet hva slags rettigheter du har. Du trenger nemlig ikke bare å tro at du ikke har noe valg om du får et tilbud eller om du takker ja til tilbudet. Når du har tatt opp et lån uten sikkerhet er det fortsatt du som bestemmer. Du må tenke igjennom hva du har bestemt og hvordan du vil fortsette med det valget du har tatt. Det er med andre ord ditt valg også etter du har gjort et valg.

Angrerett

Når du har tatt opp et lån og du har fått pengene på bok kan det godt hende at du angrer. Det er ikke noe galt eller noe feil med å angre. Vi har alle angret på ting vi har gjort eller på andre måter på ting vi kanskje ikke skulle ha gjort. Det er derfor viktig at du som er en type som ikke har gjort det du skulle gjøre eller kanskje har gjort for mye tar et valg om du vil fortsette med lånet som du har tatt opp. Tenkt deg bare at ting endrer seg. Det kan godt hende at du har fått en annen jobb eller at du har blitt sparket fra din jobb slik at du ikke har de pengene du trodde du hadde til å betale på et nytt lån.

Når du har tatt opp et lån kan du derfor si nei takk inntil 2 uker etter at du har fått utbetalt pengene. Det betyr at du kan få penger for deretter si at disse pengene trenger jeg ikke og levere de tilbake. Noen ganger trenger vi ikke pengene selv om vi har fått dem. Når du har fått penger så har du 30 dager på å levere alle pengene tilbake. Du må betale omkostninger ved å ha de som noen ukers rentekostnad som et eksempel. Klarer du ikke å levere tilbake alle pengene så ses dette på som et feil og et ønske om å ikke levere tilbake pengene